Broholmeren

Racebeskrivelse af Broholmer


Broholmeren er en stor hunderace som nedstammer fra Mastiffen. Det er en meget gammel race, som har været tæt på at uddø flere gange. Det er en rolig og godmodig hund med et godt temperament. Broholmeren er vagtsom, men aldrig aggressiv og utrolig velegnet som familiehund.


Adfærd og væremåde


Broholmeren er en solid og nervefast hund, som ikke lader sig vælte af pinden. Som vagthund er den egenrådig, selvsikker og ubestikkelig trofast over for dens ejere.


Samtidig med at broholmeren er vagtsom, er det en familiehund, der værdsætter samvær med familien. Den egner sig derfor ikke til hundegårde eller lange dage alene hjemme. Den nyder også udflugter i skoven, selvom dens motionsbehov ikke er stort.


Hunderacens historie


Broholmerens bemærkelsesværdige historie strækker sig langt tilbage i tiden. Oprindeligt blev den kaldt ’den gamle danske hund’ og kan spores helt tilbage til middelalderen. Denne race var tæt på at uddø i 1850, da hofjægermester Sehested fra slottet Broholm besluttede sig for at forsøge at redde racen. Det lykkedes ham, og racen fik herefter navn efter slottet og kaldtes nu broholmeren.


Broholmeren oplevede dog igen en næsten udryddelse, men i 1974 blev det besluttet at påbegynde en ny redningsaktion. Det lykkedes at rekonstruere racen og i dag er racen forholdsvis almindelig igen.


Udseende, pelspleje og helbred


Broholmeren er en stor, rektangulær og kraftigt bygget hund med rolige bevægelser. Hovedet er stort og bredt og den har løst halshud. Kraftige og muskuløse ben, som kan befordre et godt fraskub. Halen bæres hængende.


Broholmeren er ca. 75 cm høj og vejer 50-70 kg.


Broholmerens gulbrune pels er kort og glat med en kraftig underuld. Derudover kan den have hvide aftegninger på bryst og poter. Racen findes også i sort.


Pelsen er let at pleje med aftørring med en fugtig klud og børstning når den fælder.


Hvad du bør vide om hunderacen:


- Nægter at samarbejde, hvis du anvender tvang, vold og råben

- Lette at opdrage

- Må ikke gå på trapper, lange gåture og springe mens den vokser

- Rolige indendørs

- Beskyttende og tålmodige over for børn

- Trives fint med andre husdyr